Избрани Новини

Община Благоевград организира конкурс "Мило сърце 2020“

Той е посветен на Световния ден на медицинските сестри - 12 май

Община Благоевград организира конкурс ,,Мило сърце 2020“, посветен на медицинските сестри.

Във връзка със Световния ден на медицинските сестри, който се отбелязва на 12 май, по инициатива на Община Благоевград се организира анкетно проучване за най-милосърдна медицинска сестрa в Благоевград за 2020 г. под надслов ,,Милосърце 2020“.

Анкетното проучване съдържа номинации на медицински сестри, работещи в лечебните заведения в Благоевград и филиала за Спешна помощ.

Международният ден се свързва с името на Флорънс Найтингейл - първата светска медицинска сестра. Тя създава система за подготовка на средни и младши медицински кадри във Великобритания през 1855 г. и обучава медицински сестри по време на Кримската война. Найтингейл се счита за основоположник на съвременната професия на медицинската сестра, тя дори пише клетва (подобна на Хипократовата), с която сестрите тържествено обещават да се грижат за пациентите без комерсиални цели.

Настоящата анкета има за цел да проучи Вашето мнение за най-всеотдайната медицинска сестра, която в тежката ситуация, по време на извънредно положение изпълнява служебните си задължения, посветени на най-ценното – грижа за човешкото здраве.

Оценката на жителите на община Благоевград е ценна и ще бъде взета под внимание при определяне на класиралите се на първо, второ и трето място. Избраните медицински сестри ще получат парична награда.

Анкетата е анонимна и съдържа името на излъчените, след предварително проучване, медицински сестри и наименование на болниците, в които работят.

Анкетата стартира на 27 април и ще продължи до 10 май 2020 г. Резултатите ще бъдат обявени на 12 май – Световен ден на медицинските сестри на тържествена церемония, организирана от Община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)