Избрани Новини

Андрей Новаков: В момента голямата тема е здравето на хората

Следващата голяма тема ще бъде икономическото възстановяване на цялата държава

Болницата в Гоце Делчев работи, лекарите са отново на работа, а хората са обгрижени, а това е най-важното в условията на криза, това заяви по БНТ Андрей Новаков, който се ангажира с решаването на проблема в избирателния си регион Благоевград.
В момента голямата тема е здравето на хората и спасяването на човешките животи. Следващата голяма тема ще бъде икономическото възстановяване на цялата държава, на региона, в това число и на Благоевград. Така че човекът, на който ще се спрем за кандидат за кмет, трябва да разбира от това как се привличат инвеститори и как се разкриват работни места. "Няма хипотеза, в която Благоевград ще остане без управление, въпреки бъркотията, която настоящата местна власт е забъркала, така че винаги ще има временно изпълняващ длъжността кмет, който ще се ползва с подкрепата на щаба, както и на всички органи, които имат за цел да опазват живота и здравето на хората", увери той.
Андрей Новаков коментира темата с незавършените, според доклада на Европейската сметна палата, зелени коридори, които преминават през България, като подчерта: Една от критиките, които често с основание, за съжаление, носи Европейският съюз, е, че реагира малко след събитията, включително и с ковид кризата. Това, което показва докладът на Сметната палата на ЕС, е моментна снимка - почти черно-бяла, толкова стара. Защото този доклад показва период от 2007 до 2017 година. Този доклад не обхваща годините след 2017. Този доклад не обхваща почти 50 км нови магистрали и още 250, които се строят към момента.
Новаков посочи, че към 2025 година България ще завърши всички международни транспортни коридори, които е длъжна да направи с европейско финансиране. Той не изключи възможността изграждането на пътищата да се забави заради кризата, но припомни, че за периода от 2007 до 2018 г. страната ни е увеличила магистралната си мрежа до почти 800 км.
Евродепутатът изрази мнението си и по отношение на пакета "Мобилност" и зелената сделка, като подчерта, че сега не е моментът да се разглеждат и двете. Разглеждането обаче няма да бъде отложено.
Новаков: Предприели сме мерки заедно да внесем изменения, с които да отразим исканията на нашите превозвачи, въпреки че сме в неизгодна позиция.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)