Избрани Новини

Удължават сроковете на ннационалния ученически конкурс "Посланици на здравето"

За отчитане на извършените дейности срокът е 30 септември

Министерството на здравеопазването удължава сроковете за отчитане на проектите в националния ученически конкурс "Посланици на здравето" 2019-2020. Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора, с цел превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.
Във връзка с обявеното извънредно положение и въведените противоепидемични мерки за ограничаване на коронавируса на територията на България и чужбина се променят заложените срокове в регламента на конкурса, както следва:
за отчитане на извършените дейности срокът е 30 септември 2020 г.;
награждаването на финалистите да бъде през месец октомври 2020 г.
Националният конкурс се провежда по инициатива на Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Офисa на Световната здравна организация за България и Българския младежки Червен кръст.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов