Избрани Новини

Днес отварят паркове и градини за деца и родители в Благоевград

Задължителни са носенето на предпазни маски и спазването на дистанция

По заповед на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов е позволено от днес посещение на паркове и градини за деца с родителите им.

- Деца на възраст до 12 години могат да бъдат разхождани само от членове на семейството между 9,30 ч и 18,30 ч.

- От днес по заповед на кмета инж.Румен Томов се разрешава разходката в градските паркове и градини на територията на община Благоевград по определени маршрути.

- Разрешават се посещенията на следните лица:
- деца до 12 години, придружавани от родител /и или членове на семейството/, но не повече от двама възрастни в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден;
- собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и след 18,30 ч. всеки ден.
Община Благоевград апелира жителите при посещение на градски паркове и градини стриктно да спазват противоепидемичните мерки.

Задължителни са носенето на предпазни маски и спазването на дистанция от минимум 2,5 метра. Влизането в и излизане от парковете и градските градини да се осъществява през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути.

Хората трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.
Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов