ТЕЦ "Бобов дол" съдейства на здравните власти за служителите си с COVID-19 - blagoevgrad.utre.bg

ТЕЦ "Бобов дол" съдейства на здравните власти за служителите си с COVID-19

28 април 2020, 14:20 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    kmeta.bg, архив

Оперативният щаб за борба с коронавируса съобщи за 12 заразени служители на централата

ТЕЦ "Бобов дол" оказва пълно съдействие на здравните власти във връзка с установените служители на централата, заразени с COVID-19, като се спазват стриктно препоръките на властите, посочва изявление на ръководството, информира Tribune.bg.

"Спазваме стриктно всички разпореждания на Министерството на здравеопазването, свързани с вземането на най-строги противоепидемиологични мерки при осъществяване на работния процес в централата“, изтъкват от централата.

Оперативният щаб за борба с коронавируса съобщи, че 12 служители на централата са заразени с COVID-19.

Относно спекулации в социалните мрежи, че дружеството ще третира РДФ гориво, от ръководството напомнят, че с писмо са информирали българската прокуратура за намерението си в кратки срокове да предприемат действия за промяна в комплексното си разрешително в частта му за използване на горива.

„Това ни намерение е израз на нашето желание за преодоляване на общественото напрежение от последните месеци и търсенето на широк обществен консенсус относно дейността на едно от най-големите предприятия в страната ни", пише още в становището на централата.  

 Коментари (1)

Потребител
Мариана
И как съдейства? Купиха ли тестове да изследват работниците си? Или всичко е само думи?
28 април, 14:34 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета