Избрани Новини

Санданчани се представиха отлично на първия виртуален турнир по Шотокан Карате-до

В първия по рода си турнир участваха над 70 състезатели

Заради епидемичната обстановка в страната, 11 клуба от Българската федерация Шотокан Карате - До /БФШК/ организираха виртуален турнир по една от спортните дисциплини – КАТА.

Турнирът се проведе чрез представяне на клипчета с изпълнение на катите за съответните технически степени в датите 23-25 април 2020 г. В първия по рода си турнир участваха над 70 състезатели, разделени в групи по година на раждане и притежавана техническа степен.

Съдийските състави бяха от ученици над 16 г. с кандидат-майсторски и майсторски степени по карате. Преди това те преминаха обучителен курс от главния съдия на БФШК Антон Въндев (Сливен) чрез онлайн платформата ZOOM. Към всеки съдийски екип беше присъединен лицензиран съдия-отговорник.

От Клуба за източни бойни изкуства /КИБИ/ Спартак - Сандански като съдия се изяви ученикът от Спортно училище „Пейо Яворов“ – Димитър Стоянов – 1 кю.
Избра се организационен комитет в състав Милена Кирниколова (Плевен), Илиан Дянков (Казанлък) и Светла Костова (София) и със съдействието на треньорите от участващите клубове  изготви наредбата за онлайн представянето на състезателите. От КИБИ Спартак в процеса участва старши треньорът и преподавател по карате-до в спортното училище Костадин Чепандов, 3 дан.

От Клуба за източни бойни изкуства „Спартак“ в онлайн турнира участваха 6 състезатели. Като в групата на родените:
През 2007 г.
1-во място – Лидия Златкова, ученичка в Спортното училище, техническа степен 3 кю;
През 2009 г.
2-ро място – Слави Сираков, ученик в 3-то ОУ „Хр. Ботев“, техническа степен 6 кю;
3-то място – Георги Митрев, ученик в 3-то ОУ „Хр. Ботев“, техническа степен 6 кю;
2-ро място – Благовест-Габриел Ташев, ученик в 1-во ОУ „Кл. Охридски“, техническа степен 4 кю;
През 2005 г.
3-то място – Верка Шарова, ученичка в ПГ „Я. Сандански“, техническа степен 4 кю;
През 2006 г.
3-то място – Захара Сиракова, ученичка в 3-то ОУ „Хр. Ботев“, техническа степен 4 кю.
Ръководството на КИБИ „Спартак“ благодари на всички свои състезатели, които се престрашиха да участват в онлайн турнира въпреки временната си спортна форма, тежките условия за тренировка и тесните пространства в къщите. Клубът се гордее, че всички постигнаха призови резултати и се класираха в тройката на своите групи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов