Избрани Новини

Домашен арест получи побойник-бобовдолец

Той е обвиняем за побой и нанасяне на средна телесна повреда

Мярка за неотклонение „Домашен арест“ по отношение на обвиняемия за побой и нанасяне на средна телесна повреда Валентин И. определи Окръжен съд - Кюстендил. Тричленен състав на съда, под председателството на съдия Йоланда Цекова промени първоначално взетата от РС – Дупница мярка „Задържане под стража“.
37-годишният мъж е обвиняем по досъдебно производство, за това че в съучастие, като съизвършител с още трима мъже и след употреба на алкохол, са нанесли побой на  пострадалия Б. Ш., на 19.04.2020 г. в Бобов дол. Пострадалият е със средна телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, опасно за живота - фрактура на главата.
Съдът прие, че към този ранен етап за наказателното производство може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършване на деянието, за което е обвинен, но че липсва реална опасност да извърши друго престъпление. Валентин И. е осъждан, но реабилитиран. Има семейство, деца, грижи се за болен от инсулт баща и има постоянен адрес в Бобов дол, поради което и няма реална опасност да се укрие, пише още в мотивите на съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)