Избрани Новини

Къщата на Ванга в Рупите е затворена за посетители

Отворена е единствено църквата

Къщата на Ванга в мистичната местност Рупите край Петрич е затворена за посетители заради извънредното положение у нас. Стаите в дома на ясновидката са твърде тесни и по-рано, когато имаше повече хора, се струпваха на едно място. Често се образуваха и опашки от желаещи да видят къде е живяла и помагала на страдащите Ванга.

И въпреки това и по време на извънредното положение се намират посетители, които идват да запалят свещица в памет на пророчицата.

Не е разрешено в момента да се почива в парка около църквата „Света Петка Българска”. Навсякъде са поставени сигнални ленти. Забранено е да се сяда по пейките и в беседките. Не работят и залите край храма – затворени са залата за икони, залата за изложби и залата за венчавки и кръщенета.

Отворена е единствено църквата. Всеки мирянин е добре дошъл, но задължително трябва да спазва ограниченията. Маршрутът е ясно начертан – от паркинга се стига до входа на комплекса, след това до църквата и гроба на Ванга и по обратния път се напуска светата обител.

 В храма „Св.Петка Българска“ в Рупите свещеник изнася служба всяка седмица в петък, събота и неделя от 10.00 ч., а също и на всички официални църковни празници.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)