Избрани Новини

1488 са случаите на COVID-19, потвърдени у нас

51 нови случая за денонощието, 4 души са починали

За последното денонощие за коронавирусна инфекция са изследвани 1156 проби (PCR), като 51 от тях са дали положителен резултат. Така регистрираните случаи на коронавирусна инфекция в България стават 1488. Активните случаи са 1157.  
За последното денонощие броят на излекуваните лица се е увеличил с 23, като общият им брой до момента е 266 (18% от броя на установените случаи). Пациентите с доказан COVID-19, които се намират под лекарско наблюдение в болнични условия, са 310. От тях 38 са настанени в интензивни отделения и клиники. Регистрираните лица-медицински служители у нас с доказан COVID-19 са 164, като новите случаи за последното денонощие са 9 и са установени както следва: в Плевен – 4, във Видин – 5.
Общият брой на починалите лица с установен COVID-19 е 65. Четири са случаите, регистрирани през последното денонощие: в Ямбол – 2, във Видин – 1 и в Плевен – 1.
Генерал-майор Венцислав Мутафчийски съобщи, че вчера за първи път във Венномедицинска академия се е осъществило набиране на плазма от доброволци с антитела и вливането й на болен в тежко състояние, към тази сутрин болният е афебрилен и в добро състояние. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов