Осъдиха мъж от Трекляно, нарушил карантината - blagoevgrad.utre.bg

Осъдиха мъж от Трекляно, нарушил карантината

01 май 2020, 12:49 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

    Глоба 1000 лева, взеха му книжката и условно1 г. 6 месеца

Освен това шофирал след употреба на алкохол и оказал съпротива на полицаи

Подсъдимият П.Х. се е признал за виновен за извършени от него три престъпления по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, чл. 270, ал. 1 от НК, чл. 343б, ал. 1 от НК и се е споразумял с Районна прокуратура – Кюстендил.

На 14.04.2020 г., след завръщането му в страната от чужбина, подсъдимият П.Х. бил поставен под 14-дневна карантина с предписание на Регионална здравна инспекция. Той посочил, че ще я спазва в кабина на камион, където ще пребивава през целия срок.

Въпреки наложената му противоепидемична мярка, свързана с неразпространението на вируса (Covid-19), той я нарушил, като три дни по-късно отишъл до центъра на селото. Там разговарял с други хора и консумирал алкохол. На място пристигнали полицейски служители на ГПУ – Олтоманци за извършване на проверка. За да я избегне, П.Х. се качил в лек автомобил и потеглил. При последвалото тестване на водача за употреба на алкохол уредът отчел наличие на 1,52 промила.

В съдебно заседание днес съдът е одобрил сключеното между страните споразумение. На подсъдимия К.К. е определено едно общо наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, глоба в размер на хиляда лева и лишаване от право да управлява МПС за една година и шест месеца.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета