Три от новите положителни проби за Covid-19 в Благоевградско са на деца от Симитли - blagoevgrad.utre.bg

Три от новите положителни проби за Covid-19 в Благоевградско са на деца от Симитли

02 май 2020, 12:55 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Pixabay.com

    В Банско е открита прясна инфекция при руски гражданин

Двама пациенти са настанени в болница, единият от тях е медицинска сестра от Гоце Делчев

Три от новите пет положителни проби за коронавирус в Благоевградска област са на деца от Симитли, предаде БНР. Двама пациенти са настанени в болница, единият от тях е медицинска сестра от Гоце Делчев. В Банско е открита прясна инфекция при руски гражданин, който с жена си е в курорта от началото на февруари.

Медицинската сестра от Гоце Делчев, която работи в администрацията на лечебното заведение, се е лекувала от пневмония във вътрешното отделение на болницата, съобщи д-р Жупанова от РЗИ.
1533 човека от Банско  са изследваните до този момент в рамките на масовия скрийнинг в курорта, който започна на 12 април. При шестима е доказана прясна вирусна инфекция, но без тежки сиптоми. С ранни и късни антитела са били 28, а 46 са  преболедували инфекцията и имат  късни  антитела. 

Руски гражданин е дал положителна проба за коронавирус с някои от характерните симптоми на заболяването. Засега той се лекува в домашни условия, като под карантина е и съпругата му. Семейството е пристигнало в Банско в началото на февруари на почивка в собственото си жилище. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета