Избрани Новини

Еспремиерът на Северна Македония с пример за хуманност и с дарения за нуждаещите се

Семейството на Заев раздаде над 6 хиляди пакета храни и защитни средства на социалнослабите

Семейството на македонския експремиер Зоран Заев даде пример на всички с хуманността си,  като направи дарение от 100 хиляди евро за болниците и раздаде над хиляди хуманитарни пакети за своите съграждани. Доскорошният премиер на Северна Македония, познат със своите храбри политически решения, продължава да получава подкрепата на гражданите в западната ни съседка. Освен с качествата си на успешен политик, той печели симпатиите им и с активната  благотворителна дейност на неговото семейство през годините.
Във време на безпрецедентна здравна криза, засегнала както Балканите, така и света, съседната ни Република Северна Македония дава пример на всички държави, които ще понесат тежки икономически последствия, семейство Заеви са пример за всички със своето човешко отношение. Както съобщават македонските медии, семейството на Зоран Заев изпълнява голямата си човешка мисия, като помага на своите съграждани, които спадат към социално-слабата група.
Над 6 000 пакета с хранителни продукти от първа необходимост се раздали Заеви от началото на кризата с корона вируса. Хуманитарната инициатива е в действие в градовете Струмица, Велес, Прилеп, както и в тежко застрашените райони Дебър и Куманово. Гражданите получиха пакети, които да помогнат в тези тежки дни, когато цялата държава, както и целият Балкански регион, работят в извънредно положение. Човешката мисия на експремиера е много по-обхватна, те помагат не само на гражданите, но и на институциите. Една от фирмите, собственост на семейство Заеви, на два транша е дарила близо за 100 000 евро предпазни материали на Министерство на здравеопазването. Фирмата е дарила: 3000 защитни облекла, 2000 предпазни шлема, 25 000 защитни маски с обща стойност 75 000 евро, както и 5000 броя болнично бельо - на обща стойност 25.000 евро.
Дори и в местната болница в Струмица, родният град на Заев и местожителството на фамилията на експремиера, редовно получава дарения от хуманното семейство, без разлика дали са държавни или частни. Ежедневни са благодарностите до семейство Заеви както от граждани, така и от публични институции, градоначалници, посланици, частни организации.
Това, което се изтъква е, че помощта се раздава във всички краища, без разлика от политическа, религиозна и етническа принадлежност на гражданите. Хуманитарната инициатива, както съобщават македонските медии,  ще продължи докато гражданите имат нужда от тази помощ. Тази важна и конкретна помощ от сем. Заеви е очаквана и приветствана от гражданите, най-вече от тези, които са в нужда. Заеви са добър пример и за други в региона, за това, как наистина се обича държавата и се помага на съгражданите, когато им е най- тежко. Обществеността в Северна Македония е запозната, че заплатите, които Заев е придобил като градоначалник, посланик и премиер не веднъж са  дарявани за хуманитарни цели. Сега, когато неговата държава е под заплаха за здравна и икономическа криза заради корона вируса, той и неговото семейство дават силна икономическа логистична подръжка в борбата с корона вируса.
Зоран Заев е на политическата сцена в Северна Македония повече от 15 години, където се изявяваше като успешен градоначалник с няколко мандата в община Струмица. Градът е в югоизточна Македония, той е икономически и административен център.
През 2017 година той става премиер, след неуспешния опит за насилствен преврат, организиран от ВМРО ДПМН и Никола Груевски.
През 2018 г. Заев има най-голямата заслуга за разрешаване на важни и нерешени проблеми със съседните държави, чрез договора за добросъседство с България и Преспанският договор с Гърция - така той да разреши всички нерешени въпроси и да изглади отношенията с всички свои съседи.
Днес, благодарение на визията и политиката на Заев, Северна Македония няма нерешени въпроси със съседите си и гради приятелски отношения на база разбиране и междусъседска помощ. Северна Македония тази година стана официално 30-та страна, членка на НАТО, и ще започне преговори за присъединяване към ЕС. Това са новите ценности и придобивки на Балканите, които очевидно трябва да бъдат поздравени!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов