Министър Кралев: Спортът на открито вече е разрешен - blagoevgrad.utre.bg

Министър Кралев: Спортът на открито вече е разрешен

04 май 2020, 17:34 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

От днес се допускат посещения на самостоятелни плувни комплекси и басейни

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се допуска упражняването на индивидуални спортни занимания на открито при спазването на всички противоепидемични мерки. Те могат да се провеждат и на открити спортни обекти (стадиони, тенис кортове и др.). Задължително е спазването на дистанция от най-малко 2,5 метра между отделните спортуващи.
От днес се допускат също посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни при спазването на строги противоепидемични мерки. Задължително е провеждането на филтър на входа с измерване на телесната температура на всички посетители, както и почистването и дезинфекцирането на помещенията и уредите на всеки час. Не се допуска струпването на много хора едновременно в общите помещения на обектите. Задължително е осигуряването на диспенсери с дезинфектанти, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите, както и ползването от персонала на защитни маски и ръкавици.
Заповедта на министър Кралев е издадена съгласно т.3 от Заповед № РД-01-249/03.05.2020 г. на министъра на здравеопазването и ще бъде съобщена на всички лицензирани спортни организации и техните членове.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета