Избрани Новини

Ресторантьори от Кюстендил наредиха 1000 стола по пешеходната алея

Обявяват се срещу 20-те процента ДДС

Ресторантьори от Кюстендил наредиха 1000 стола по 500-метровата пешеходна алея в града, където се намират основните заведения за хранене, кафенета и ресторанти, предаде БНР. Със символичния акт собствениците на заведения настояват за 5 процента ДДС в сектор "Туризъм".
"Подкрепят ни и колеги от другите градове на страната. Решихме да протестираме, след като решиха да ни отворят по същият груб начин, по който решиха да ни затворят по-рано", каза Станислав Димитров, собственик на заведение в града. "Предлолагам, че в другите градове също ще възникнат такива протести", допълни Димитров.
Ресторантьорите в Кюстендил няма да отворят заведенията си въпреки смекчаването на противоепидеичните мерки, съгласно заповедта на здравния министър, категорични са те. Те допълниха, че в цяла Европа са намалени ставките за ДДС не само за туризма, а и за храни и лекарства. "Не може да сме заложници на мнението на финансовия министър. Единственото, което искаме е да спасим българския туризъм", категорични са още от бранша. 
"В нашия град всички се познаваме, защото всички са наши клиенти. Имаме пълната подкрепа от тях", казаха още ресторантьорите.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов