"Златно" излезе кафето на кюстендилски ром - blagoevgrad.utre.bg

"Златно" излезе кафето на кюстендилски ром

07 май 2020, 19:25 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Pixabay.com

За нарушаване на карантината получи 10 000 лева глоба и 10 месеца затвор условно

Десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и десет хиляди лева глоба е наказанието, наложено на подсъдимия Р.Р., обвинен от Районна прокуратура – Кюстендил за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 30.03.2020 г., след завръшането му от Германия, Р.Р. бил поставен под задължителна 14-дневна карантина на основание предписание, издадено от Регионалната здравна инспекция във връзка с разпространението на вируса Covid-19. Мъжът трябвало да пребивава на адрес в кв.„Изток“ в Кюстендил. Седмица по-късно той нарушил тази противоепидемична мярка и излязъл от дома си. Отишъл в магазин на негова съседка, за да си купи кафе. При извършена от контролните органи проверка Р.Р. не бил установен на посочения от него адрес. По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Подсъдимият Р. се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил, като се е съгласил да му бъде наложено наказание от десет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на десет хиляди лева.

Споразумението е било одобрено от съда и има характер на влязла в сила присъда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета