Благоевград отбеляза Деня на Европа и Деня на победата - blagoevgrad.utre.bg

Благоевград отбеляза Деня на Европа и Деня на победата

09 май 2020, 14:32 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Бяха поднесени цветя и венци

Благоевградската общественост отбелязва Деня на Европа и Деня на победата. Тържествен ритуал пред паметната плоча на загиналите във войните за обединението и независимостта на България се проведе на пл.“Георги Измирлиев”. По случай 75-годишнината от победата над хитлерофашизма и Деня на Европа бяха поднесени цветя и венци.

На ритуала присъстваха кметът на община Благоевград инж.Румен Томов, заместник-кметовете д-р инж.Васисила Павлова, инж.Евгени Терзиев и Любен Милев. Цветя на паметника също поставиха представители на Общинския съвет, областната управа, представители на политически партии, евродепутати, движение ‘‘Русофили‘‘ и Руския културно-информационен център в Благоевград.
През 1985 г. ръководителите на страните от Европейския съюз на свое заседание в Милано  решават 9 май да бъде честван като Ден на Европа. Оттогава денят символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа.
9 май се отбелязва и като Ден на победата на руския и останалите съветски народи над нацистка Германия във Втората световна война.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета