Министър Ангелкова: Работим за начало на летния сезон от 1 юли - blagoevgrad.utre.bg

Министър Ангелкова: Работим за начало на летния сезон от 1 юли

09 май 2020, 17:05 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    БНТ, архив

От 1 юли плажовете ще бъдат готови за туристи

Работим в тази посока новият активен летен сезон да започне от 1 юли. Това означава да имаме възможност да посрещаме и чуждестранни туристи. От 1 юли плажовете ще бъдат готови. Това заяви в ефира на Нова ТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.
"Абсолютно неизвестните, по отношение как и кога можем да очакваме различните видове туристи, са много. Непрекъснато водим разговори както с министри, така и с управители на големите туроператори. Имаме уверение, че ако се пътува в рамките на ЕС, да имаме възможност за чуждестранни туристи", заяви тя и поясни, че настоява за единни правила за пътуване в границите на Съюза. Според нея страхът ще е един от основните елементи при планирането на бъдещо пътуване.
"Работата в сектор "Туризъм" ще бъде нова, различна и няма да бъде такава, каквато я познавахме преди пандемията. Изключително важно за една дестинация е тя да бъде сигурна и да предлага такива мерки, които да гарантират здравната безопасност, и да вдъхват увереност. България е давана за пример за изключително бързите и навременно взетите мерки", добави Ангелкова. Тя поясни, че в сектора не всичко работи и няма как да се каже кой е по-малко или повече засегнат. Заповедта за туристически пътувания в страната отпада на 13 май.  В понеделник ще бъдат представени изготвените правила и изисквания за туризма.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета