Избрани Новини

44 са новите случаи, 15 са в Благоевградска област

Причината за увеличения брой случаи е огнище в сатовчанското село Осина

За изминалите 24 часа за COVID-19 са изследвани общо 1126 проби, от които 44 са дали положителен резултат. 10 от тях бяха съобщени вчера /9 май, към 17 ч./, а към тази сутрин са регистрирани 34. Тези данни изнесе секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. 11 от тях са настанени в болници. Общо 1955 са потвърдените случаи в 11 области у нас. 5 нови случая има при деца – 4 в Благоевград и 1 в Ямбол.
15 от новозаразените са в Благоевград. Причината за увеличения брой случаи е огнище в село Осина в община Сатовча.
7 нови случая има в София, 5 в Пазарджик, 4 във Видин и Кюстендил, 3 в Ямбол, 2 в Плевен. Във Монтана, Сливен, Враца и Кърджали са по 1.

За последното денонощие у нас са изследвани 1126 проби за коронавирус или общо до момента 57231.
Регистрирани са 3 нови случая при медицински лица – един лекар и две медицински сестри - в "Пирогов" двама и един в Пазарджик. Общо случаите при медици у нас са 209.
389 души са в болници, като 56 от тях са в интензивни отделения.
Още 22 души са излекувани и така общият брой става 444.
Общо починалите са 90. Два са новите случаи през денонощието. По отношение на починалия в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ 66-годишен мъж, съобщен вчера, 9 май, към 17 ч., доц. Димов уточни, че след два отрицателни PCR теста, на 4 май на пациента е направен нов PCR тест, който е дал положителен резултат. Вследствие на развита остра дихателна недостатъчност се е стигнало до летален изход.

Вторият случай е на мъж на 80 години в „Александровска“ болница с редица придружаващи сърдечни заболявания, който също е потвърден с положителен резултат за коронавирусна инфекция.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов