МТСП финансира изграждането на 54 съоръжения за достъпна среда за хора с увреждания - blagoevgrad.utre.bg

МТСП финансира изграждането на 54 съоръжения за достъпна среда за хора с увреждания

10 май 2020, 13:34 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    МТСП

    До момента са постъпили 5 проектни предложения

Срокът за кандидатстване по програмата е удължен до 12 юни

Министерството на труда и социалната политика финансира изграждането на 54 съоръжения в помощ на трудно подвижни хора по програма „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“ през 2019 г. През миналата година по нея са монтирани 33 стълбищни подемника, 13 рампи, 6 вертикални подемника и 2 асансьора, разположени в 37 жилищни сгради. Реализирането на програмата ще подобри условията на живот на 60 хора с увреждания. МТСП е финансирало изграждането на съоръженията с 1 498 183,90 лв.
Програмата се реализира всяка година във всички общини. На 12 февруари стартира нова кампания за набиране на предложения, които ще се финансират и изпълняват през 2020 г. Първоначалният срок за провеждането ѝ беше 3 месеца, но той беше удължен до 12 юни включително заради въведеното извънредното положение в страната.
До момента са постъпили 5 проектни предложения, от които 4 са за достъпна жилищна среда и 1 – за лична мобилност, което е вторият компонент на програмата, имащ за цел приспособяването на личните автомобили на хора с увреждания към техните нужди.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета