Избрани Новини

Храмов празник посрещна благоевградския храм "Св.Николай“

Неврокопският митрополит Серафим отслужи света литургия

С архиерейска света Литургия бе отбелязан храмовия празник на църквата „Св.Николай Чудотворец“ в благоевградския квартал „Грамада“. Храмът чества два пъти в годината паметта на божия угодник свети Николай – на 6 декември, когато е неговото успение, и на 9 май, когато са пренесени светите му мощи от гр.Мир в областта Ликия (Мала Азия) в днешния италиански град Бари.
И тази година, по традиция, Неврокопският митрополит Серафим отслужи св.Литургия с йеромонах Йоан от Руенската света обител, председателя на храма свещеник Светослав Кючуков и дяконите Мартин Кременлиев и Ангел Вангелов. На певницата д-р Андрей Касабов заедно с певци от Неврокопската епархия молитвено украсиха с песнопенията си светата богослужба.
На празника бе постриган за четец и певец Антонио Джалев, на 12 години, от енорията при храма, дългогодишен помощник в светия олтар, който е от свещенически род.
В двора на храма бе отслужен водосвет и осветена икона на свети Никифор прокажени, към когото християните отправят молитви за избавяне от епидемии и болести. Владиката освети и приготвения за бедните корбан, който бе раздаден при извънредни хигиенни мерки пред храма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов