Избрани Новини

Пожар възникна в Дома за стари хора “Св.Петка“ в Благоевград

Потребителите на социалната услуга и служителите не са пострадали

Сигнал за пожар в Дома за стари хора “Св.Петка“ е подаден днес в 11,00 часа, информират от Община Благоевград. Огненият инцидент бързо е овладян. В социалната услуга са настанени 80 потребители и 40 служители, които ги обслужват. Всичките са изведени извън помещенията в сградата и няма пострадали. Минути след пламването на пожара на място пристигнаха кметът на община Благоевград инж.Томов и заместник-кметът по хуманитарните дейности д-р инж. Василиса Павлова, както и служители от общинската администрация. Създадена бе организация от РДПБЗН-Благоевград, ОД на МВР-Благоевград, ЧЕЗ, филиала за Спешна помощ, застрахователи и други, които пряко са свързани с такъв вид инциденти.

Установено е, че огънят е тръгнал от стая на третия етаж. Кметът инж.Томов и общинското ръководство се запознаха с обстоятелства, проведени са разговори с потребителите на услугата и е извършен оглед на сградата и опожарените помещения на 3 етаж.

Все още не е известно колко сериозни са щетите. На потребителите на социалната услуга е подсигурена суха храна и минерална вода за консумация. На място има присъствие на спешен екип от ЦСМП-Благоевград за оказване на първа помощ при необходимост на възрастните хора. Към 14,00 са предприети действия за връщане на потребителите поетапно в стаите им.

Предприети са строги противоепидемични мерки за превенция срещу коронавирус по време и след пожара за предпазване на потребителите на услугата.

Възрастният мъж на 78 години, при който е установена положителна проба за коронавирус преди два дни, е изолиран. Резултатите от направените 60 теста на потребители и работещи в услугата са отрицателни за Covid-19. Продължава тестването на останалите в дома. Причините за пожара се изясняват.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов