Община Петрич назначи 40 безработни лица от града и селата - blagoevgrad.utre.bg

Община Петрич назначи 40 безработни лица от града и селата

13 май 2020, 15:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

    През март са регистрирани 328 безработни

Общинският оперативен щаб следи процента на безработицата на местно ниво

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков поиска справка от Агенцията по заетостта за регистрираните безработни лица в периода, съвпадащ с обявяването на извънредното положение. Целта е да се проследи локално процентът безработни сред икономически активното население. По проект „Патронажна грижа чрез мобилни интегрирани услуги за възрастни хора и хора с увреждания” Община Петрич назначи на работа 40 безработни лица от града и селата. От предоставените данни за безработицата в петричко е видно, че за целия м. март в дирекция „Бюро по труда“ са регистрирани 328 безработни, включително и завърнали се от чужбина петричани. Съпоставено с м. март на 2019 г., се отчита ръст от 122-ма безработни повече.

Общо за първото тримесечие на годината в „Бюро по труда“ - Петрич има регистрирани 2 234 лица, което е с 145 повече спрямо първото тримесечие на миналата година или 7% ръст. През м. март тази година работа са започнали 123 безработни.

Припомняме, че има заявени вече инвестиционни намерения от предприемачи за разкриване на нови и разширяване на съществуващи бази в община Петрич. Те бяха разгледани и на Общински експертен съвет по устройство на територията.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета