Избрани Новини

Традиционният кариерен форум на АУБ се провежда в онлайн формат

Компаниите и студентите отново ще разговарят днес лично, независимо къде се намират по света

Ежегодният панаир за професионална реализация на Американския университет в България (АУБ), който свързва работодателите със студенти от университета и им предоставя възможности за работа, стаж или временна работа през летните месеци, тази година ще се проведе виртуално. Днес, петък, регистриралите се 30 компании ще могат да се свържат онлайн и да разговарят със студентите за възможностите и позициите, които предлагат. От своя страна студентите ще имат възможността да споделят своя опит и интереси и да получат отговор на всичките си въпроси от представителите на водещи български и международни бизнеси.
Въпреки предизвикателствата на социалното дистанциране АУБ изключително бързо премина към онлайн обучение, за да даде възможност на студентите да продължат следването си без прекъсване и да завършат успешно академичната година. Сега отново ги подкрепя, независимо от това къде се намират в момента, като им предоставя възможност да се свържат с компаниите, които търсят нови таланти. Ангажираността на университета да създава отлични условия за учене и развитие за своите студенти неслучайно привлича работодателите, а методите на обучение и двойната американска и българска диплома, с която завършват студентите на АУБ, ги прави изключително конкурентни не само у нас, но и на световния пазар на труда.
„Радваме се, че и тази година успяхме да подготвим кариерния форум с мисията да подпомогнем студентите си в тяхното професионално ориентиране и развитие. Благодарни сме и на компаниите, които отново ни подкрепят, въпреки трудностите и предизвикателствата на времето и новите реалности“, сподели д-р Дейвид Еванс, вр.и.д. президент на АУБ.
АУБ провежда панаира за професионална реализация вече повече от двадесет и пет години, като форумът е първият по рода си, организиран от университет в Югоизточна Европа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов