Избрани Новини

Македонка отнесе бариерата на ГКПП Гюешево, удари и две патрулки

В неадекватно състояние е закарана в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания

Днес в 11.11 ч. на ГКПП Гюешево пристига лек автомобил марка „Ситроен“, със швейцарска регистрация. 39-годишната водачка на автомобила спира пред бариерата, без да загаси двигателя. Началникът на смяната прави опит да извърши гранична проверка, но водачката потегля рязко, поврежда бариерата с автомобила и се насочва към вътрешността на страната, без да спре на подадените сигнали и от другите гранични полицаи на трасето. Не е спряла и при подаден сигнал от граничен патрул в с.Гърляно.

Униформените подали  сигнал към колегите си в областната дирекция в Кюстендил, но при влизане в града, жената отново не се подчинила на полицейски сигнал за спиране и се ударила в служебен автомобил на РУ Кюстендил. Спряна е след минути преследване и след удар в друг служебен автомобил.

Установено е, че водачката на автомобила е гражданка на Република Северна Македония и Швейцария. Във видимо неадекватно състояние е закарана в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания. При инцидента няма пострадали. На жената е взета кръвна проба за анализ за употреба на алкохол и упойващи вещества. Работата по изясняване на всички обстоятелства около случая продължава в рамките на досъдебно производство под прякото наблюдение на прокурор от РП Кюстендил.

По-късно от прокуратурата също съобщиха, че се води досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 279, ал. 1, чл. 270 и чл. 216 от Наказателния кодекс.

"Гражданка на Република Северна Македония, преминала през ГКПП Гюешево без разрешение на надлежните органи на властта на 15 май. Тя не изпълнила полицейски разпореждания, като не спряла на подадения й сигнал от служители на РУ на МВР Кюстендил. Стигнало се до принудителното ѝ спиране в района на кв. „Могилата“ в Кюстендил. Междувременно, шофирайки, чуждата гражданка повредила и два полицейски автомобила. Поради факта, че жената била в неадекватно състояние, бил повикан екип на ЦСМП към МБАЛ Кюстендил. Пристигналите на място медици установили, че тя е с повишена телесна температура. Бил ѝ направен бърз тест за наличие на вируса Covid-19. Взета ѝ е била кръв за изследване на наличие на алкохол и упойващи вещества. Понастоящем същата е настанена в болнично заведение в града". 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)