Онлайн търговията е печелившият от пандемията бизнес - blagoevgrad.utre.bg

Онлайн търговията е печелившият от пандемията бизнес

17 май 2020, 14:32 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Pixabay.com

    Съветват потребителите да бъдат внимателни

У нас ще завърши годината с между 15 и 18% ръст

Един от секторите, които категорично печелят от условията на пандемия са интернет продажбите на стоки и услуги, информира БНТ. Онлайн търговията у нас ще завърши годината с между 15 и 18% ръст, прогнозират от Българската е-комерс асоциация.

Заради пандемията на COVID-19 онлайн търговията бележи ръст, отчитат от бранша. Интересното е, че тенденциите от години напълно се обръщат.

Жанет Найденова, председател на Българска е-комерс асоциация: Кризата за едни бизнеси се отрази позитивно, с нови възможности, а за други се отрази като спад.

До 100% ръст отбелязват секторът за продажба на храни, дезинфектанти, уреди за дома и фитнес продукти. Спад, обратно на досегашната практика, има при продажбата на пътувания, самолетни билети, дрехи и обувки.

Жанет Найденова: Не можем да пренебрегнем навиците на потребителите в извънредната ситуация и на практика потребителското търсене диктува онлайн продажбите.

От ресорната асоциация обаче съветват потребителите да бъдат внимателни, като пазаруват онлайн и да не се подлъгват от ниските цени.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета