Виртуална седмица на духовността започва в Сандански - blagoevgrad.utre.bg

Виртуална седмица на духовността започва в Сандански

18 май 2020, 11:40 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Сандански

    Днес е виртуалното посещение в Археологическия музей

С редица инициативи градът ще отбележи 24 май

С редица инициативи Община Сандански ще отбележи 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Започва Виртуална седмица на духовността.

В седмицата на просветата и духовността, когато отбелязваме 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, Община Сандански ще проведе много мероприятия, посветени на вълнуващия празник.
18 май /понеделник/ ще надникнем в историческото ни наследство и ще представим на нашата фейсбук страница „Разходка в миналото“ – Виртуално посещение в Археологическия музей -  Сандански.
19 май /вторник/ ще ни завладеят творческо дръзновение и красотата на музиката с кратко видео за „Виртуозите“, посветено на 20-годишнината от създаването на Общинския духов оркестър - Сандански.
20 май /сряда/ ще ви разкажем за „Фолклорната магия“ на Общинския танцов състав „Празник“, които вече 15 години правят всеки наш празник вълнуващ и незабравим.
21 май /четвъртък/ - съкровищницата на духа и културата – НЧ „Отец Паисий-1919“ ще отправи  специален поздрав с инициативата „Азбучно читалище“.
22 май /петък/ - изкуството, като част от нашата творческа духовност ще оживее с „Жажда за живот“ – съвместна изложба на творците на град Сандански в Епископска базилика.
23 май /събота/ ще бъдат обявени резултатите от конкурса „Родна реч, омайна, сладка“
24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Онлайн излъчване на официалната церемония по награждаване на заслужили учители, ученици и дейци на културата.

Светлината на знанието, просветата и културата, и съхраняването на българската духовност не ще ни оставят без плам и просвещение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета