Избрани Новини

33 са новите случаи на COVID-19 в страната

В области Благоевград - 3, Видин - 3, Враца – 2, Пазарджик - 3, Плевен – 4, Сливен – 3, София – 12, Ямбол - 3

През последното денонощие за новия коронавирус са изследвани 1432 проби, от които 33 са дали положителен резултат. Тази информация съобщи днес секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.
С това потвърдените в България случаи на COVID-19 стават 2292. Излекуваните лица, при които е била констатирана коронавирусна инфекция, са 684.
Случаите, регистрирани през последните 24 часа /общо 33/, са разпределени по области, както следва: Благоевград - 3; Видин - 3; Враца – 2; Пазарджик - 3; Плевен – 4; Сливен – 3; София – 12; Ямбол - 3.
Настанените в лечебни заведения пациенти, при които е доказан новият коронавирус, са 285. От тях 33-ма се намират в интензивни отделения и клиники.
При общо 246 лица-медицински персонал е потвърден COVID-19. Два нови случая на заболели лекари са установени в област Враца и в област Плевен.
116 са починалите лица, при които е констатиран новият коронавирус. В УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ е починал мъж на 71 г. от Дома за стари хора в с.Гара Орешец. Пациентът е страдал от хронична сърдечна и хронична бъбречна недостатъчност. В столичната болница „Света Анна“ е починала 92-годишна жена от Дома за стари хора в гр.Кула, която е страдала от артериална хипертония и стеатоза на черен дроб. В МБАЛ-Търговище е починал мъж на 53 г. Към момента няма данни пациентът да е имал придружаващи заболявания. Четвъртият смъртен случай е на 36-годишен мъж, починал в МБАЛ-Ямбол. Той е имал декомпенсиран диабет.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)