Избрани Новини

Черквата в Струмяни отбелязва своя храмов празник

В храма "Св.Св. Константин и Елена“ и двора са направени редица подобрения

На 21 май – денят на светите равноапостоли цар Константин и царица Елена, черквата в с.Струмяни отбелязва своя храмов празник.

Черковното настоятелство при храм „Св.Св. Константин и Елена“ в Струмяни с председател отец Никола Ризов и с основен инициатор Георги Фильов са направили редица подобрения в черквата и двора през последните години.

За периода 2019-2020 са подменени старите дървени врати на централния вход и два аварийни изхода, с врати от ковано желязо. Доизграден е кухненският бокс за приготвяне на курбан с капацитет за 6 казана от по 100 л. Завършени са чешмите-близнаци и оформлението на мястото с гранитната икона на „Св.Георги Победоносец“. Новоизградената покривна конструкция /навесът/ е завършена в началото на май 2019 г. с финансовата помощ на дарители, местни хора и общинска администрация - Струмяни. Навесът покрива площ от 250 кв.метра и е с възможност да посрещне над 200 човека.
В началото на 2020 г. са изработени и доставени на място за ползване от миряните 33 маси и 66 пейки с капацитет за 250 седящи места.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов