Избрани Новини

Станете част от младежкото жури на кинофестивала във Венеция!

Краен срок за подаване на документи – 29 май 2020

Влюбените в киното младежи със сигурност мечтаят да отидат на филмовия фестивал във Венеция.
„27 пъти кино" превръщат мечтата в реалност.
Отново шансът е на страната на киноманите от „София Филм Фест за учащи" – Венеция ги очаква!
През 2020 година Европа Синемас отново разчитат на екипа на Дома на киното за избор на „посланик" от името на България в младежкото жури на един от най-авторитетните фестивали в света – Венецианският.
„27 пъти кино" кани 27 млади киномани (по един участник от всяка държава на Европейския съюз) да се включат като членове на журито в секцията „Giornate degli Autori" на филмовия фестивал във Венеция през 2020 година.
Кой може да участва?
- Киномани на възраст между 18 и 25 години;
- Необходимо е отлично владеене на английски език (четене, писане, говорене) за участие в обсъжданията на филмите с киноспециалисти и колеги;
- Добра подготовка и владеене на писмената реч с цел публикации на ревюта, писане на блог-статии.
Краен срок за подаване на документи – 29 май 2020.
Документите се приемат на имейл адрес: press@siff.bg..
Видео селфитата трябва да бъдат изпратени чрез Wetransfer.com
Стартирала през 2010 като партньорство между Европейския парламент, Наградата „LUX", програмата „Венециански дни" (Venice Days / Giornate Degli Autori) и веригата киносалони Европа Синемас, идеята на „27 ПЪТИ КИНО" е да събере почитатели на киното, на възраст между 18 и 25 години от 27-те държави-членки на Европейския съюз, и да ги покани за специално жури в предстоящото 77-о издание на Венецианския кинофестивал през септември 2020 година. Основната цел е промоция на общите ценности и културно многообразие чрез киното сред младите хора.
До момента седем представители, подадени като кандидати от Дома на киното, България, посетиха Венеция като членове на младежкото жури „27 пъти кино" - Милена Панева през 2010, Анастас Пунев през 2012, Милена Александрова през 2013 и Стефан Прохоров през 2014 година, Филип Морозов през 2017 година, Ясен Атанасов през 2018, Младен Печевски през 2019.

И през 2020 година аудиторията на Дома на киното и най-вече младата общност „София Филм Фест за учащи" отново имат шанс да се докоснат до магията на един от най-авторитетните световни кинофестивали – Венецианският.
Участниците в журито ще получат акредитация със специален достъп до прожекциите на кино-форума, както и покриване на разходите им за път и нощувки.
Венеция Ви очаква!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов