За първи път ЮЗУ е включен в класация на Scopus за научна дейност - blagoevgrad.utre.bg

За първи път ЮЗУ е включен в класация на Scopus за научна дейност

22 май 2020, 10:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ЮЗУ "Н.Рилски"

Независимата класация оценява съвкупните постижения в научната дейност

За първи път Югозападният университет „Неофит Рилски“ е включен в независимата класация на SCimago institution Ranking (SIR), оценяваща съвкупните постижения в научната дейност и тяхната визуализация в международен план по отношение на световните образователни институти и университети.
В класацията на авторитетната база данни Scopus са видими само 18 български институции, сред които е и Югозападният университет „Неофит Рилски“.
За повишения научен рейтинг на Югозападния университет „Неофит Рилски“ несъмнено имат значение и списанията на висшето училище, които са включени в Scopus, като „Балканистичен форум“, „Езиков свят“ и „Психологическа мисъл“, както и научните постижения на преподаватели и докторанти, публикували в научни списания в областта на химията, математиката, физиката и др., част от системaта на Scopus.
SCimago institution Ranking е класация на академични и научноизследователски институти, ранжирани по критерий, обединяващ три различни групи показатели, въз основа на резултатите от научните изследвания, резултатите от иновациите и влиянието върху обществото на научните институции, измерими в тяхната видимост в научните мрежи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета