Избрани Новини

Навършват се 28 години от убийството на Джовани Фалконе в Палермо

Фондация "Фалконе" ни приканва да се включим във флашмоб в памет на героите - някога и днес

Днес се навършват 28 години от смъртта на Джовани Фалконе- италиански магистрат,който се бори с мафията в Италия.
Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград получи отговор на писмото му към фондация "Фалконе", чийто председател е проф.Мария Фалконе, сестра на Джовани Фалконе:
"Скъпи приятели,
И тази година искаме да почетем  с всички вас годишнината от убийството в Капачи, Палермо на моя брат - Джовани Фалконе, съпругата му Франческа Морвило и ескортиращите ги агенти Антонио Монтинаро, Роко Дичило и Вито Шифани.
В драматичната ситуация, в която се намира Италия, ние избрахме да почетем смелостта  на всички италианци, които са се посветили в служба към страната в един от най-тежките моменти в историята на света. Лекари, медицински сестри,цивилни, военни, доброволци на гражданска защита, търговци, служители на супермаркети - всички тези жени и мъже  са поели излкючително отговорни ангажименти към обществото.
Джовани Фалконе, Паоло Борселино и другите жертви на мафията са ни научили именно на отговорност. Бихме искали тази 28-та годишнина от убийството в Капачи да прероди страната ни, да я направи по-обединена благодарение на „нашите герои днес“, също както тези  през 1992 година. Затова е важно е да сте там!
Молим Ви да участвате в нашия флаш моб: #PalermoChiamaItalia.
На 23-ти май окачете бяло платно на балкона си в чест на тези, които се бореха и се борят и днес с мафията, както и на тези, които днес играят важна  роля за Италия в тези драматични времена.
Този май 23-ти май ще бъде различен, но също толкова красив и значителен!
Телевизия ”RAI” ще ни съдейства с две директни предвания, които ще се излъчат на 23-ти май по телевизията в предаването "Uno Mattina in Italia” в 7.45 часа сутринта и в предаването   "Italia Si" в 16:45 часа.
На 23-ти май ще бъдем заедно!"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов