Осъдиха мъж, следил магазинерка и извършвал непристойни действия - blagoevgrad.utre.bg

Осъдиха мъж, следил магазинерка и извършвал непристойни действия

23 май 2020, 13:16 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

    Васил В. е на 53 години и е неосъждан

Дадоха му1 година затвор с изпитателен срок от 4 години

Районен съд – Кюстендил призна подсъдимия Васил В. за виновен в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за системно следене на жена, служител на хипермаркет в Кюстендил, което би могло да възбуди основателен страх за живота и здравето й. За двете престъпления се налага по-тежкото от двете наказания – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 4 години. Във времето на изпитателния срок на присъдата, съдът разпореди да се извършват възпитателни грижи по отношение на подсъдимия от районния инспектор на РУ – Кюстендил по местоживеенето му. Васил В. е на 53 години и е неосъждан.
Съдът признава подсъдимия за виновен в това, че в периода 29.03.2019 г. – 28.06.2019 г. в Кюстендил, в района на магазин „Кауфланд“, в условията на продължаващо престъпление е буйствал, държал се агресивно, блъскал служители – извършвал непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.
Районен съд – Кюстендил признава Васил В. за виновен и в това, че за времето от 26.02.2019 г до 29.07.2019 г. системно е следил служителка на хипермаркета, като ежедневно я причаквал пред работното й място, преди и след смяната й. Преследвал я с колелото си, опитвал се да предизвика нежелана от нея вербална комуникация, и това би могло да възбуди основателен страх за живота и здравето й.
Присъдата, с която РС – Кюстендил признава подсъдимия за виновен в извършване на двете престъпления, подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15-дневен срок.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета