Избрани Новини

След питане на ГЕРБ -Сандански: Общината е похарчила над 111 000 лв. за Covid-19

Много са сигналите от граждани за начина, по който се разходва общинският бюджет по време на криза

След питане на ГЕРБ-Сандански стана ясно, че Община Сандански е похарчила повече от 111 хиляди лв. за ограничаване разпространението на Covid – 19. Данните бяха огласени от кмета Атанас Стоянов по време на редовната сесия на Общинския съвет, след получен въпрос от общинския съветник и ръководител на общинската структура на ГЕРБ Стоян Стоев.
Прави впечатление, че повече от 24 хил.лв. са заплатени на специализирана фирма за дезинфекция, въпреки че общински служители извършваха подобни дейности в централната градска част в периода на извънредното положение. „Сумата наистина изглежда голяма, очакваме писмения отговор, за да видим всички пера на разходите. Стартираме и серия от срещи по места, за да чуем каква е оценката на хората – как и дали общината се справи адекватно с кризисната ситуация“, коментира Стоян Стоев. По думите му поводът за отправеното питане е както осветляване на разходите, така и множество постъпили сигнали от граждани за начина, по който се разходва общинският бюджет по време на криза.
„Не по-маловажна е и темата с колко ще намалеят постъпленията в общинския бюджет в тази ситуация и как ще се справим оттук нататък“, коментира още Стоян Стоев. Той подчерта, че зададените въпроси целят само и единствено повече информация да достигне до хората и още веднъж припомни, че по време на извънредното положение ГЕРБ – Сандански са запазили мълчание, защото бе важна пълна мобилизация и обединение за преодоляване на кризата. „Конкретен пример е начинът, по който бе отменена синята зона – това не може да стане с еднолична заповед на кмета, без да е поискано становище на Общинския съвет, но това бе важна и навременна мярка. В такава ситуация и при подобни безспорни действия винаги ще имат нашата подкрепа“, коментира още Стоян Стоев.
От изнесената от кмета Атанас Стоянов информация стана ясно, че докато България се бореше с коронавируса, Община Сандански е похарчила повече от 32 хил.лв. за поддръжка и озеленяване на паркове и градинки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов