Избрани Новини

Пожар изпепели къща в Бобошево

Огънят засегна и съседни постройки

В празничния 24 май пожар изпепели къщата на семейство от Бобошево, информира БНТ. Огънят засегна и съседни постройки. Благодарение на бързата намеса на много доброволци и на пожарникарите не се стигна до жертви.
Най-потърпевша е къщата на началната учителка Славянка Граховска.
Славянка Граховска: Възникнал е пожар, който не е тръгнал от нашата къща. По време на пожара в къщата е била само свекърва ми. Добре, че първи са се притекли съседи и роднини. Познати, непознати. Ако не бяха дошли доброволците, явно щеше да изгори цялата къща. Благодаря на всички от Бобошево, знайни и незнайни, близки, познати. Благодаря на всички, има хора, на които цял живот няма да съумея да благодаря.
Гергана Биделова - зам.председател на Общинския съвет: Можем да поискаме една среща на Общинския съвет заедно с главния счетоводител, за да обсъдим каква възможност има за подпомагане на семейството. Самият Общински съвет има приет правилник, чрез който отпускаме помощи за такива семейства, но сумата е символична. Проведох разговор с част от общинските семейства, които са на мнение да съберем лични средства, да направим една кампания.
Генчо Димов - доброволец: Минавах, видях черен дим и веднага се спуснах да видя какво става. Дойдоха други млади момчета, които също помагаха. докато дойде пожарната. В един момент не се виждаше кой идва, кой помага. Пламъкът може би беше 5-6 метра височина. Аз искам да помогнем на това семейство да разчистим.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)