Парите на туристите ще бъдат връщани най-рано есента - blagoevgrad.utre.bg

Парите на туристите ще бъдат връщани най-рано есента

25 май 2020, 16:14 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    bulgaria.utre.bg архив

За предпочитане е да изберем други опции за възстановяване на средствата

От есента най-рано ще започне връщането на парите на туристите, чиито пътувания са се провалили зарази обявената пандемия от коронавирус. Това предвиждат последните поправки в българското законодателство, напомни Игнат Арсенов от Комисията за защита на потребителите. По БНТ той каза, че за предпочитане е да изберем други опции за възстановяване на средствата - да получим ваучер за бъдещо пътуване или за друга дестинация.
Арсенов напомни, че въпреки наложените допълнителни здравни ограничения, хотелите у нас трябва да отговарят на категоризацията си и Комисията за защита на потребителите ще следи много внимателно за това.
Ще бъдат наблюдавани под лупа и промоциите, които се предлагат. От ведомството съветват хората, които все пак ще изпълнят своята лятна почивка, да имат здравни застраховки или европейска здравна карта, ако пътуват в страни от Европейския съюз, за да бъде гарантирано, че ще получат медицинска помощ ако се наложи.
Игнат Арсенов: Ако всъщност договорът се изпълнява, има съответният полет, пътуване, хотелът работи, приема туристи, но ние не желаем да пътуваме само защото ни е страх или просто така сме решили, тук туристът трябва да договори с турооператора всъщност какво се случва след това, тъй като, отменяйки почивката, на практика той ще загуби част от парите, защото е сключил вече договор и най-вероятно има неустойки и затова е добре да се прочете и договора.Коментари (1)

Потребител
Откъде накъде
решавате от името на туристите,на които се дължат пари, че е най-добре да избират друга опция, вместо да си получат парите обратно? Да не мислите, че туроператорите масово фалираха и изведнъж станаха тотално неплатежоспособни? Ами какво са правили с никак немалките си [ още... ]
25 май, 16:27 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета