Избрани Новини

Набират средства за пострадалите от пожара в Бобошево

Огромна помощ в гасенето на пожара оказват десетките доброволци

Пожар почти изпепели къщата на семейство от град Бoбошево вчера. Огънят тръгнал от постройки в съседен двор, но бързо се пренесъл и обхванал дома на начална учителка от местното училище, информира БНТ. Семейството успява да спаси предимно документи. Благодарение на бързата намеса на много доброволци и на пожарникарите не се е стигнало до жертви.
При възникналия пожар най-потърпевша се оказва къщата на Славянка Граховска, която по това време празнува празника на буквите извън дома си. Изгоряла е половината покъщнина, като пламъците са обхванали и първия, и втория етаж.
Славянка Граховска, потърпевша: Благодаря на Господ, че запази семейството ми живи и здрави. Мислех, си че думи и ценности като добър приятел, добър съсед - отдавна ги няма... За моя голяма радост се оказа,че не съм била права, благодаря на всички!
Огромна помощ в гасенето на пожара и в предотвратяването на по-големи щети оказват десетките доброволци, които първи започнали да гасят пламъците с маркучи.
От Общинския съвет в Бобошево вече са започнали кампания в помощ на пострадалото семейство.
Гергана Виделова - общински съветник: Ще направим среща с кмета на общината и главния счетоводител, за да може да обсъдим какви са възможностите на община Бобошево, за да се отпуснат пари по решение на общинския съвет извън тези, които ние ще съберем. Също така имаме уверението дори и от малките населени места, които ще се включат с поставянето на кутии, кой каквото може да бъдем полезни на това семейство.
Пострадалото семейство се надява, че помощта на хората ще успеят отново да изградят своя дом.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов