Избрани Новини

Валентин Дишев представя новата си книга "Янус"

Премиерата е в 19:00 часа на открито пред радиото

Днес в 19:00 часа Арт салонът на Радио Благоевград ще представи новата книга на Валентин Дишев – "Янус", съобщиха от медията.

Премиерата ще е на открито, с ограничен брой места и при спазване на всички противоепидемични предписания.

Това е вече 12-ата книга на Валентин Дишев, който за предишната си книга – "И го живея" – бе удостоен с най-голямата награда за книга с поезия у нас: Националната награда за поезия "Иван Николов" (номиниран е за наградата общо три пъти – и за книгите си "Ортелий", през 2011 г., и "Маргьорит (и други регистри)" през 2013 година). Той е номиниран и 5 пъти за наградата "Христо Г.Данов" за принос в българската книжовна култура – като поет, издател и журналист, като през 2013 година бе удостоен с нея за предаването си в Радио Благоевград "Страници", в категорията "Представяне на българската книга".
За "Янус" проф.Амелия Личева, след прочита на публикуваната книга, писа: "... Философска, но и поразяваща с бистротата и лапидарността си на места, книга за историите, за думите, за нас в тях и за нас отвъд тях. С много смисъл и много мълчание след него!..",  а Виктор Самуилов реагира така: "Душата ми те поздравява и ти благодари за насладата. Успяваш тъкмо в това: "да се впечатиш, без да си белег...".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов