Избрани Новини

За втори път Георги Тренчев получава отличието "Неофит Рилски"

Това е най-високото отличие, присъждано в образователната система на страната

Директорът на НУ „Яне Сандански“ в Разлог Георги Тренчев бе удостоен с почетното отличие „Неофит Рилски” за цялостната си високопрофесионална трудова дейност в системата на училищното образование.

Почетно отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на България. Учредено през 1996 г., то по традиция се връчва в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Много са постиженията на директора през годините. Той работи в сферата на образованието от 38 години, като 23 години е директор на НУ „Яне Сандански“. Преди 5 години той е сред 30-те директори от български училища, включени в програмата „Академия за училищни лидери“. Д-р Георги Тренчев получава почетното отличие за втори път. То му е присъждано и преди около 15 години.

Поздрав за отличието му отправи кметът на Община Разлог инж.Герчев. „Гордея се от факта, че все повече са хората, които работят за по-добро и по качествено образование. А с тази награда д-р Георги Тренчев доказа,че е избран за достоен пример!“ – коментира градоначалникът.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)