Избрани Новини

1 юни в Благоевград - весел, празничен и пъстър!

Общината е подготвила богата програма през целия ден

По случай 1-ви юни Община Благоевград е подготвила богата програма, която ще продължи  през целия ден.
Най- слънчевият празник ще започне от 10:00 ч. с концерт на пл.„Македония“, като участие ще вземат Фолклорна група ,,Бисери“, Детска вокална формация „Мая“, Балетна школа „Кроазе“ към ЦЛТРДБ, Божана Митова, Денс  студио „Дежа Вю“ с ръководител Ани Хачатрян, Танцова формация „Астра“- Благоевград с ръководител Галина Златкова, Танцов клуб „Блясък“ с ръководител Лидия Томова. Водещ на събитието ще бъде актрисата и режисьор Жанет Керанова.
Паралелно с танците и веселието на площада ще се състои и детска шоу-програма на Аниматорска група „Мини“, която е подготвила игри и предизвикателства за децата на Благоевград. Община Благоевград ще осигури много изненади и подаръци за празника на детето. Финалът на празничната програма на пл.,,Македония“ е в 12:00ч.
Община Благоевград е осигурила и целодневен спортен маратон под надслов „Спортувай! Бъди щастливо дете!“ в парк Бачиново /Въжен парк/ от 10:00 до 18:00 ч. - бейби кръг и батут. Всички деца, които са любители на спорта, ще могат да се забавляват през целия ден напълно безплатно.
,,Спотувай с АК - Джордан“  също ви очаква в парк Бачиново /шатрата до чешмичката/ - от 10:00 - 12:00 ч.
От 11:00 – 12:00 ч. ДФК „Орлетата“ организират спортни игри и футбол за децата на Благоевград – мястото е в парк Бачиново /тревен терен до ресторантт „Сити Парк”/.
Изненадите и заниманията, подготвени за децата, намиращи се в парк Бачиново, не приключват с това. ШК „Виктори“  е организира Шах-Мат/ Workshop в шатрато до чешмичката - от 11:00 до 12:30 ч.
В градинката пред чешмичката, където е стартът на маршрута, от 13:00 до 14:00ч. СКОБ „Младост“ са организирали Workshop по ориентиране.
На бейзболното игрище „Портър Парк“ КБС „Бизоните“ са подготвили Workshop по бейзбол - начало 16:00 до 18:00 ч.
В 17:30 до 18:10 на тревния терен до ресторант "Сити Парк“, парк Бачиново, ДЮФК „Хлапетата“ ще организират футболен мач.
От 10:00 – 16:00 ч. - Градската художествена галерия - Благоевград организира конкурс за детска рисунка „Моето незабравимо лято“. Награждаването на участниците ще бъде в 17:00 ч., като ще бъдат раздадени много подаръци и грамоти за участие. Ще бъдат определени  шест картини на малките художници, на които ще бъде направена самостоятелна изложба, разположена в галерията.
От 11:00 ч. Регионална библиотека ,,Димитър Талев“ ще представи талисмана на децата на Благоевград. Библиотеката е подготвила и изложба на атрактивни детски 3D книжки, както и прожекция на детски филми - до 17:30 ч.
В парк Градска градина от 11:00 до 12:00 ч. Камерна опера Благоевград  ще представи „Бастиен и Бастиена“ от Волфганг Амадеус Моцарт.
На площад „Народни будители“ - амфитеатралното пространство между Младежкия дом и музея, Куклен театър - Благоевград ще представи “Фолклорна магия от Пирин“ с начален час начало 12:00 до 13:00 ч.
Регионален исторически музей-Благоевград,също е подготвил изненада за децата - „Пътуване в света на пеперудите“ – от 16:00 до 17:00 ч.
За първи път в Благоевград ще има организирани театрални представления по кварталите на града, сцени на открито и разбира се - вход свободен.
От 15:30- 16:30 ч. в двора на Езикова гимназия “Акад.Людмил Стоянов“ – Драматичен театър „Никола Вапцаров“ ще представи „Красавицата и звяра“ от Димитър Жеков с режисьор Жанет Керанова.
В двора на СУ „Иван Вазов“ Куклен театър - Благоевград  ще представи „Фолклорна магия от Пирин“ – начало 16:00 до 17:00 ч.
За всеки, който не е успял да се наслади на спектакъла на  Камерна опера „Бастиен и Бастиена“ от Волфганг Амадеус Моцарт, в парк Градска градина, може да го направи от 17:00 до 18:00 ч. отново там.
Куклен театър-Благоевград ще продължи с представянето на „Фолклорна магия от Пирин“ в кв.Еленово, паркинга на плувен басейн – 18:00- 19:00 ч.
Драматичен театър „Никола Вапцаров“ ще сложи края на изпълненият с емоции детски празник 1-ви юни. В двора на IV ОУ „Димчо Дебелянов“ ще се представи „Красавицата и звяра“ от Димитър Жеков с режисьор Жанет Керанова.
Със съдействието на Парти агенция ,,Смайли Кидс“ усмивките и забавленията ще бъдат пълни! Обичайните приказни герои от PAW Patrol Пес Патрул – Скай и Маршал, Олаф от ,,Замръзналото кралство“, Смърф и любимият Мечо Пух ще приветстват децата за празника.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)