Избрани Новини

Сахарско небе надвисва над страната

Максимални температури между 12° и 17°

С пренос от запад-югозапад през Централна Европа и Централното Средиземноморие, през следващите 12-24 часа и над България ще достигне част от сахарския прах, което ще доведе до промяна във вида на небето, а вграждането на този прах в облачността - до оцветени валежи през нощта срещу понеделник.

През денонощието над по-голямата част от страната облачността ще е предимно значителна. В много райони в равнините и низините видимостта отново ще е намалена, а на отделни места и ще преръмява. По-съществени разкъсвания на облачността ще има главно преди обяд над Югозападна България. Ще духа слаб вятър, който след обяд в източната половина на страната ще започне да се ориентира от югозапад и ще е до умерен. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°; дневните покрай Дунав ще са по-ниски: 7°-9°, в останалата част от страната максималните ще са между 12° и 17°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще продължи да се понижава.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, на отделни места ще има и слаб валеж от дъжд. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е умерен до силен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)