Юни ще започне с хладно време - blagoevgrad.utre.bg

Юни ще започне с хладно време

01 юни 2020, 07:43 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    blagoevgrad.utre.bg

В края на месеца температурите трайно ще се повишат до над 35 градуса

Юни ще започне с хладно време, но постепенно ще приеме типичния си летен облик и температурите трайно ще се повишат до над 35 градуса, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.
Тази година се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 20 и 22° . Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 7° и 12°, а най-високите – между 32° и 37°.
Месецът ще започне със сравнително студено време. На много места в страната ще има краткотрайни валежи, следобед интензивни, с гръмотевици. Ще има и условия за градушки. През втората половина на първото десетдневие температурите бързо ще се повишат. Ще има повече слънчеви часове, на места и следобедни краткотрайни превалявания.
В началото на второто десетдневие температурите относително ще се понижат, но ще останат близки до нормата. През повечето дни ще се задържи неустойчиво с условия за чести следобедни превалявания и гръмотевична дейност. Слънчеви часове ще има преди пладне,
През третото десетдневие въздушната маса над страната ще се стабилизира. Ще бъде предимно слънчево, а превалявания и гръмотевици ще има на по-малко места. Температурите ще се повишат.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета