Избрани Новини

За ангелите в бели престилки - д-р Ваня Крънчева от МБАЛ - Разлог

Белица благодари за грижите и всеотдайността

Казват, че има ангели чиято цел е да помагат на хората. Излъчването им е магнетично и веднага те карат да се влюбиш в тях щом те погледнат. Такъв ангел е д-р Ваня Крънчева от МБЛ – Разлог.
Преди години и на мен, както вероятно и на много други хора в определен етап от живота, ми се наложи да постъпя за лечение в районната болница. Тогава за първи път се срещнах с д-р Крънчева – Пневмолог и фитизиотерапевт в МБЛ – Разлог . Красивата физически лекарка, освен че се оказа абсолютен специалист в своята област, но и човек с голямо сърце и душа. Това мое мнение сподели и известният лекар от Добринище, д-р Златев, който днес не е между живите . Д-р Златев, повече от 20 години ръководеше Клиниката по неспецифични белодробни болести към СБАЛББ „Св. София". Специализирал е в Русия, Швеция и Англия, бил изпълнителен директор на Александровска болница.
В една от срещите ми с него по онова време след направения ми преглед д-р Златев сподели: „Госпожо вие сте попаднали на един от най-добрите специалисти в разложката болница. Приложеното ви лечение е абсолютно правилно за това при вас всичко е точно. Спокоен съм, че в нашия край имаме отличен пневмолог “.
Не искам да звучи клиширано, но винаги съм мислила, че преди да бъдеш добър лекар, трябва да бъдеш добър човек. Именно в такава светлина видях д-р Ваня Крънчева – изключително внимателна, посрещаща своите пациенти с топъл поглед, пълен с разбиране към тяхната болка. Търпелива към всеки един пациент с човешка грижа, топлина и съпричастие.
Д-р Крънчева е изключително слънчев, земен и добър човек, който въпреки голямата си ерудиция на лекар-специалист и въпреки постигнатото не проявява никакви нотки на възгордяване и големеене. Това усещане се потвърди отново преди няколко седмици, когато мои колеги попаднаха в болницата с положителни проби за COVID-19. Всички бяхме силно разтревожени от случилото се, затова се налагаше да държа всеки ден връзка с нея, дори по няколко пъти в деня за да се информираме за състоянието им. Никога няма да забравя за вниманието и загрижеността в отговорите и относно здравословното състояние на своите пациенти от Белица. За това, че въпреки отговорната и натоварена работа, намираше време и с ангелският си глас, надълго и в детайли обясняваше за лечението, което прилагат с младият и колега д-р Радев и екипа в отделението. И винаги разговора ни завършваше с думите: “ Спокойно, всичко ще е наред !“.
Днес, нашите скъпи приятели и колеги вече са си вкъщи, но рицарите в бели престилки, облечени в специални защитни костюми и маски от вътрешното отделение на МБЛ – Разлог, никога няма да бъдат забравени от своите пациенти и от нас кметът на Община Белица Радослав Ревански и моя милост, за усилията, вниманието и грижите положени по време на лечението им.
Знаем, че написаното не е достатъчно, за да изразим благодарността и възхищението на Вашите пациенти и нашата благодарност за стореното, мили хора!
Вие наистина се оказахте бойци на фронта! Респект към Вас д-р Крънчева и д-р Радев! Респект за професионализма и геройството ! Поздравления към целия екип на вътрешно отделение на МБЛ-Разлог!
Благодарим за всеотдайността, загрижеността, за това животът на нашите колеги да продължи и след тази пандемия!
Пазете се! Бъдете здрави!

Автор - Мая Падарев, секретар-мениджър на читалището в Белица



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов