Избрани Новини

Цветя и венци положиха пред паметника на Христо Ботев в Гоце Делчев

В Ботевата чета има трима четници от Неврокопския край

Ръководството на община Гоце Делчев почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България с 3 минути мълчание под воя на сирените и цветя, положени на бюст-паметника на поета-революционер в града.
Освен кмета на общината Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев и народния представител Богдан Боцев, малко преди 12:00 часа пред паметника на Ботев се събраха и граждани, решили да се поклонят пред паметта и делото му.
Днес се навършват 144 години от гибелта на Христо Ботев. На този ден, свеждаме глави в знак на почит и признателност пред паметта на Ботев и всички загинали за свободата на България. На Деня на Ботев всяка година точно в 12:00 часа се включват сирените в цялата страна със сигнал "въздушна опасност" и техният вой продължава 3 минути – време, в което всеки един от нас да отдаде своята почит към смелите наши предци, дали живота си за Родината.
Жителите на гр.Гоце Делчев се гордеят с факта, че в Ботевата чета има трима четници от Неврокопския край. Това са Тодор Стоянов и Янко Атанасов от Неврокоп, и Атанас Свещаров от с.Горно Броди. Техните имена са изписани на бюст-паметника на Христо Ботев, който бе открит в гр.Гоце Делчев на 2-ри юни 2015 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)