Избрани Новини

Търсят се най-добрите учители - дигитални новатори в образованието

Конкурсът е организиран от БАИТ

Всички учители в страната могат да се включат в конкурса „Дигитални новатори в образованието“, организиран от БАИТ (Българска асоциация по информационни технологии). Инициативата ще се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.
Целта на конкурса е да отличи и насърчи използването на добри практики в дистанционното обучение на учениците от 1-ви до 12-ти клас. Идеята на организаторите е също инициативата да открои учителите - дигитални новатори, да популяризира дистанционното обучение и да насърчи неговото използване като неизменна част от образованието.
В конкурса могат да участват всички учители, обучаващи ученици от 1-ви до 12-ти клас по всички учебни дисциплини, включени в учебните програми на МОН. Всеки учител може да бъде номиниран или да се самономинира, в една или повече категории.
Регистрацията в конкурса става чрез подаване на Формуляр за кандидатстване. Крайният срок за регистрация е 30-ти юни 2020 г.
В подкрепа към кандидатурите:
Ще се приемат линкове към мнения, референции, коментари от ученици и родители, подадени във Facebook, LinkedIn, учебни платформи или получени по имейл; резултати от тестове, линкове към материали и видеоматериали.
Конкурсът ще определи носителите на 4 отличия в следните категории:
1. Иновативен подход за преподаване
● Интерактивност при преподаването, включване на ученици и техни решения в помощ на преподаването;
● Използване на специални средства – видео клипове, др. решения в помощ на дистанционното обучение;
● Игри, викторини и други форми със състезателен елемент.
2. Най-добре посрещната учебна програма от ученици и родители
● Баланс между преподаване, домашни, проекти и почивки;
● Метод за оценяване и отличаване /най-добър проект, решение на задача/;
● Обратна връзка от родители и ученици и коригиращи действия;
● Степен за усвояване на материала /сравнение на резултати от тестове с предишни години/;
● Консултации и индивидуална работа с ученици.
3. Технологични иновации
● Приложение на ИКТ в цялостния обучителен процес – тестове, домашни, визуализация и примери;
● Допълнителни технологични иновации;
● Принос за приобщаване към дигиталните технологии на семействата на учениците.
4. Мултиплициране на иновативните учебни решения
● Многократно използване от други учители и/или училища;
● Подготовка на учебни материали, покриващи и допълващи учебната програма;
● Методически материали, подготвени за споделяне с други учители.
Журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвет на БАИТ, ще определи победителите от 1-во до 3-то място в четирите категории.
Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории, ще бъдат наградени с парична награда от 1000 лв., осигурени от ТехноЛогика ЕАД, Дейта плюс ООД, CENTIO #Cybersecurity, ВиЕмУеър България ЕООД, Майкрософт България ЕООД, както и продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучер за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучер за курс „Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД.
На класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка от четирите категории ще бъдат връчени различни материални награди - настолен компютър Dell Vostro Desktop 3668 i5-7400, 4GB, 1TB SATA, Intel graphics, DVDRW, Ubuntu, 3Y NBD с монитор Dell 22 Monitor - P2219H - 4.6cm (21.5"), принтер HP LaserJet Pro M102a А4 от Контракс АД; 3D принтер Da Vinci и графичен таблет WACOM от Вали Компютърс ООД, продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучери за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучери за курс “Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)