ВКС отложи за юли делото за смъртта на Чората - blagoevgrad.utre.bg

ВКС отложи за юли делото за смъртта на Чората

04 юни 2020, 15:23 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Pixabay.com

На съд са петима благоевградски полицаи

Във Върховния касационен съд продължава делото за смъртта на Ангел Димитров - Чората, починал преди 15 години по време на полицейско задържане, предаде БНР. На съд са петима благоевградски полицаи, а през годините процесът претърпя обрати.
Заетостта на част от експертите-медици покрай Covid-19 и на единия от подсъдимите станаха причина да се отложи делото за началото на юли. Днес те трябваше да бъдат изслушани за причините за смъртта на Ангел Димитров.
Именно споровете дали е починал от задушаване при задържането му или защото е имал здравословни проблеми и е злоупотребявал с наркотици са причината след толкова години процесът все още да не е приключил.
Затова и през тези 15 години петимата полицаи бяха осъждани с различни по размер присъди и напълно оправдавани.
Сега делото е за пореден път във ВКС и върховните съдии ще трябва да го решат по експертизите и доказателствата, събирани през годините.
Сред явилите се в съда експерти беше Цветелин Гатев от ВМА, правил експертиза за причините за смъртта на Чората преди 11 години.
„Имам 27-годишна практика, скромна, и нямам такава практика да защитавам отпреди 11 години експертиза“, каза той.Коментари (1)

Потребител
Христ
Все ме мъчи въпроса защо цял град знае кой е Чората, но полицията не знае години наред.
06 юни, 13:51 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета