Избрани Новини

Дирекцията на НП "Рила“ представя уникалното биоразнообразие на защитената територия

Представянето ще се излъчва онлайн от Посетителски-информационния център

Днес от 10.00 часа Дирекция „Национален парк „Рила“ по повод Световния ден на околната среда ще представи уникалното биологично разнообразие на защитената територия. Представянето ще се излъчва онлайн от Посетителски-информационен център – Благоевград, достъпно на страницата на парка във фейсбук Национален Парк Рила.
Темата на Световния ден на околната среда за 2020 година е Биоразнообразието – своеобразен призив за действия, борба с ускоряващата се загуба на видове и разрушаването на природата. Фокусът е върху това как всички живи същества на планетата са свързани в мрежата на живота и как ние можем да действаме в името на природата (act #ForNature).
Посланието за Световния ден на околната среда тази година е, че природата ни „изпраща съобщение“ и ни показва, че сме на прага на срив. Затова е време да се събудим и да си вземем бележка, да преосмислим връзката си с природата. На този 5 юни е „Време за природа“ - Time for Nature.
Програмата за околна среда на ООН (UNEP) със своите партньори започва Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите (2021–2030 г.) – глобална инициатива за възстановяване на връзката между хората и природата. Тази година милиони хора по света ще отбележат 5 юни дигитално. Нека се обединим в името на природата!




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов