Избрани Новини

НПО-та искат икономическо и туристическо развитие на община Благоевград

Подготвят меморандум за сътрудничество

Инициативен комитет проведе кръгла маса с участието на неправителствени организации и граждани от община Благоевград днес. Поканата бе от Сдружение "Движение – Ние жените" с председател Здравка Чимева. Включиха се неправителствени организации, граждани и медии, които са ангажирани с общественото развитие на общината.
Срещата бе начало за организираното им сътрудничество с цел повишаване ролята на НПО-тата на територията на общината и тежестта на позициите им пред обществеността и институциите.

На поканата се отзоваха СОСЗР Благоевград, Сдружение „Благоденствие и бъдеще за Благоевград”, „Пирински туристически форум", Инициативен комитет „Гражданска инициатива за запазване, социализация и развитие като атрактивна туристическа дестинация на Обект 2, находящ се на трасето на АМ СТРУМА, ЛОТ 3.1.”, "Надежда за четириноги" и др.

Гражданите и неправителствените организации ще подпишат меморандум за сътрудничество, чиято цел е обединение на хората за решаване на проблемите в Общината. Основен акцент в срещата бе икономическото състояние на Благоевград.
Обърна се специално внимание на археологическия обект край Покровник, който бе открит във връзка с изграждането на автомагистрала „Струма“ в района и който пустее занемарен, докато може да бъде превърнат в привлекателно туристическо средище, което да допринася за развитието на туризма в общината.
Меморандумът за сътрудничество включва 8 точки. Пълният текст ще бъде публикуван на страницата на Сдружение „Ние жените“. Всеки, който иска да се включи, може да се запознае с него и да направи своите предложения. Крайният срок е 15 юни. След това меморандумът ще бъде обогатен с новите предложения и внесен за разглеждане в Общинския съвет на Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов