Избрани Новини

290 деца участват в първото класиране за прием в първи клас в Сандански

Обявените свободни места в осемте начални училища са 330

На 5 юни изтече крайният срок за подаване на заявления за прием на деца в първи клас в Община Сандански. Общият брой на подадените заявления на първо класиране e 290. 23 от децата кандидатстват за всички училища.

Обявените свободни места за учебната 2020/2021 година в осемте начални училища са 330, които са разпределени в 15 паралелки. Три от тях са в училищата в селата Дамяница, Склаве и Катунци. Броят на учениците, които могат да бъдат приети в една паралелка, е 22 деца. По данни на отдел „Гражданско състояние и регистрация“ децата в Община Сандански, които трябва да влязат в клас на 15 септември, са 347. Данните от ГРАО са променлива величина, свързана с промяна на местожителството на децата.

Първото класиране на първокласниците ще бъде обявено на 8 юни, на място във всяко училище, а срокът за записване на класираните ученици е от 9 юни до 12 юни. Свободните места за второ класиране ще бъдат обявени на 12 юни, след 17:00 ч., като приемането на заявленията за попълване на свободните места ще се състои на 15 юни след 14:00 ч. Всички свободни места за първокласници ще бъдат обявени след 17 юни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)