Избрани Новини

Борисов: Предлагаме извънредната епидемична обстановка да се удължи до 30 юни

"Трябва да се научим да спазваме дистанция – дезинфекцията също“, каза още Борисов

За да не се стигне до нова ескалация и болниците да не могат да приемат пациенти, предлагаме с 15 дни да се удължи извънредната епидемична обстановка. Тя ще продължи до 30 юни. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, съобщава Tribune.bg.
„Маските в обществения транспорт остават задължителни. Трябва да се научим да спазваме дистанция – дезинфекцията също“, каза още Борисов. „Трябва да свикнем да живеем с този вирус“, отбеляза премиерът.
Днес министър Ананиев и Националният оперативен щаб ще направят нова заповед.
„Старческите домове да се гледат най-внимателно“, посъветва премиерът.
Без паника, без да създаваме страх, без да затваряме производства и така трябва да продължим. Дисциплината, дистанцията, дезинфекцията са най-важното, което трябва да се спазва в този момент. Нищо различно не се е случило, поясни Борисов.
Във връзка с 3-те учителки с положителни проби на коронавирус от 50-та ДГ в София, кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че директорката на градината е реагирала адекватно. „Не можем да създадем паника сред родителите. Обстановката е спокойна в момента. Надявам се PCR-ите да покажат, че резултатите ще са отрицателни, ако това се случи, детската градина утре ще работи нормално. Учителките твърдят, че не са били в Сърница, но снимката показва, че са”, добави столичният кмет.
Надявам се да не са положителни пробите в градината. Адекватно сте реагирали, но ме влуди това, че има хора, които с тази тема могат да се шегуват по този начин, каза Борисов. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов