Избрани Новини

Призови места завоюваха ученици от Разлог в национален конкурс

Той бе на тема "България в картини и слово"

Призови места завоюваха ученици от Разлог в националния конкурс "България в картини и слово".

Конкурсът е организиран от МОН, НДЦ - Търговище, Община Търговище и Обединен детски комплекс - Търговище. В конкурса участваха ученици от 6 до 10 клас със свои рисунки, разкази, презентации.

Дара Цинзова, Славена Стойчева от 10 “б“ и Румен Пулин от 8“а“ клас печелят първо място с видеоматериал „България в картини и слово“, в който разказват за историческото и културното богатство на Разложката котловина. Данислава Крънчева от 8 “а“ клас е с поощрителна награда за рисунка на тема „Българска духовност“. Всички са ученици на СУ „Братя Каназиреви“- Разлог.

„Проявих желание да участвам в конкурса с видео клип, защото живея в край, който е малко познат, но пък за сметка на това е пълен с исторически обекти и е с изключително богата култура. - разказва Дара Цинзова. - Най-голямата мотивация за направата на видеото беше желанието ми тези бележити кътчета да достигне до повече хора. Единственият проблем беше, че не успяхме да съберем всичко, което искахме да покажем в рамките на 5 минути. Точно поради тази причина ще продължим започнатото.“
Славена Стойчева допълва, че това е първата й стъпка към нещо по-голямо. „Беше огромно предизвикателство – казва тя - да застанеш пред цяла България и да докажеш, че твоят край е достоен да бъде чут и видян. Трудът беше нещото, което си заслужаваше през цялото време и което ме караше да продължавам напред. Покоряването на един нов връх беше истинската награда, за която се борехме.“
„Реших да участвам в конкурса с рисунка и да покажа красотата на църквата „Св.Благовещение“ в Разлог. Идеята ми бе да изразя значението на вярата да запази българската духовност.“, споделя Данислава Крънчева.
„България е много красива държава и има какво да се каже и за нашия край. - казва Румен Пулин. - Исках да заснема цялата тая красота, като участвам в конкурса. Доволен съм от видеото, което направихме. Ще участвам със сигурност и в други конкурси. Със сигурност участието ми помогна да науча още много факти за родния край.“

"Приветствам победителите в националния конкурс, приветствам всички техни учители – за родолюбивото и патриотично чувство към родния край и родината.

Съпричастен с постиженията на родния край,
с преклонение пред историята и традициите,
много съм щастлив, че съвременният Разложки регион е повод за гордост и вдъхновение на нашите деца, че мотивира ги да творят", заяви кметът на общината Красимир Герчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов